Ter gelegenheid van Valentijnsdag delen we ons heerlijke recept van Babs au Rum, een herwerkte versie van de beroemde Baba au Rhum!
Ingrediënten cake:
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 40 g boter
- 100 g bloem
- 1 pakje gist
Ingrediënten siroop:
- 10cl Rum Babs
- 170 g suiker
- 30cl water
Volg het recept hieronder stap voor stap.
/ CAKE /
1 / Meng de eieren samen met de suiker.
2 / Voeg de bloem, de zachte boter en de gist toe en mix tot een gladde massa.
3 / Zet 30 minuten opzij.
4 / Vul de bakvorm tot 75%.
5 / Verwarm de oven voor op 180 C.
6 / Bak 15 minuten op 180 C.
7 / Verlaag de temperatuur tot 150 C en bak gedurende 15 minuten.
8 / Ondertussen kun je beginnen met de siroop.
/ SIROOP/
9 / Doe de suiker en het water in een pot en breng aan de kook.
10 / Zodra het kookt, verlaagt u de temperatuur en voegt u de rum toe.
11 / Laat staan tot er kleine bubbeltjes verschijnen.
12 / Haal van het vuur en dompel de gebakken cakes onmiddellijk in de siroop.
13 / Laat de cakes uitlekken en zet ze in de koelkast.
14 / Serveer ze vers en het liefst met wat slagroom.
Smakelijk, maak een foto en vergeet ons niet te taggen: @rumbabs #rumbabs
