Een heerlijk recept voor zelfgemaakte cannelloni's van pannenkoeken, geflambeerde kaneelappels met Rum Babs en een vanille pudding om het helemaal af te maken!
Alle credits gaan naar Kantine.Joline voor dit heerlijke recept!
Ingrediënten pannenkoeken:
- 125 g bloem
- 4 eieren
- 400 g melk
- 100 gram gesmolten boter
- 1 snufje suiker
- 1 snufje zout
Ingrediënten vanillepudding :
- 1 vanillestokje (of 1 bolletje vanillesuiker)
- 500 g volle melk
- 6 eidooiers
- 100 gram suiker
- 20 g maizena
- 15 g bloem
- 1 klontje boter
Ingrediënten appels :
- 2 Pink lady appels
- Een scheutje Rum Babs' Banaan, Vanille, Gember, Kaneel smaak.
- 1 snuifje bruine suiker
- 1 snuifje kaneel
Volg het recept hieronder stap voor stap.
/ PANNEKOEKEN/
1 / Mix alle ingrediënten met een handmixer en laat even rusten.
/ VANILLE PUDDING/
2 / Verwijder het merg uit het vanillestokje
3 / Voeg toe aan de melk en breng langzaam de temperatuur tot het kookpunt
4 / Kluts de eidooiers met de suiker tot een wit beslag
5 / Voeg de maizena en bloem toe
6 / Giet de melk op dit beslag en dan terug in de pan
7 / Breng kort weer aan de kook en voeg de boter toe
8 / Laat het onder plasticfolie in de koelkast afkoelen
/ KANEEL APPELS/
9 / Snijd de appels in brunoise en bak ze kort met een klontje boter, wat bruine suiker en een snufje kaneel in een anti-aanbakpan.
10 / Giet er vervolgens een scheutje Rum bovenop en flambeer.
11 / Bak de pannenkoeken en rol ze op met de vanille pudding en de geflambeerde appels in het midden.
Garneer eventueel met wat verse slagroom.
Smakelijk, maak een foto en vergeet ons niet te taggen: @rumbabs #rumbabs
