Ter gelegenheid van Valentijnsdag dit jaar, delen we graag dit supereenvoudig en heerlijk recept voor geflambeerde ananas. Aangepast voor Valentijnsdag met extra liefde en hartjes.
Ingrediënten:
- 1 rijpe ananas
- 2 sinaasappels
- 25 g boter
- 10 cl Rum Babs - Ananas, Vanille, Roze Peper
- 1/2 citroen
- 1 Kaneelstok
- 1 Vanillestok
- 4,5 eetlepels bruine suiker
- Eetlepel olijfolie
Volg het recept hieronder stap voor stap.
1 / Snijd de buitenste schil van de ananas weg
2 / Verdeel de ananas hoe je wilt. Zelf sneden we van boven naar beneden zodat we hartvormpjes konden uitsnijden.
3 / Pers de sinaasappels en de citroen
4 / Voeg het kaneelstokje, het vanillestokje en de bruine suiker toe aan het sinaasappel- en citroensap
5 / Verhit de boter en olie in een pan met antiaanbaklaag en voeg je ananas toe. Afhankelijk van de dikte van je gesneden ananas, bak je ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
6 / Bak tot ze goudbruin zijn en voeg de sap bereiding toe.
7 / Laat sudderen tot het sap grotendeels is verdampt en je een stroperige textuur overhoudt.
8 / Voeg de rum toe en flambeer! (zorg ervoor dat de siroop warm genoeg is, anders ontbrandt de rum niet.)
9 / Serveer direct en voeg de extra siroop ernaast toe
10/ Voeg een bolletje vanille-ijs toe voor wat extra zoetigheid.
Smakelijk, maak een foto en vergeet ons niet te taggen: @rumbabs #rumbabs
