Er gaat niets boven een zoete, warme appelflap! En dat is precies wat dit recept je leert te maken. Natuurlijk hebben we deze versie gepimpt met wat Rum Babs 'Vanille, Banaan, Gember, kaneelsmaak.
We love it! Probeer het zeker zelf en laat ons weten wat je er van vind!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 appels (we hebben ervoor gekozen om pink lady te gebruiken omdat ze een goede zuur- en zoetbalans hebben. Door deze appel te gebruiken konden we ook de benodigde hoeveelheid suiker verminderen.)
- 4 eetlepels witte suiker
- 3 eetlepels Rum Babs 'Vanilla, Banana, Ginger, Cinnamon smaak
- 1 kaneelstokje (bij voorkeur Ceylon-kaneel omdat deze zachter is. Als je alleen cassia-kaneel kunt vinden, zorg er dan voor dat je het stokje doormidden breekt)
- 1 bladerdeeg (kan zelf gemaakt worden, maar we hebben besloten om hier de gemakkelijke weg te nemen)
- 1 eetlepel boter
- 1 ei
Volg het recept hieronder stap voor stap.
/ APPELS/
1 / Was en schil de appels, verwijder de zaadjes.
2 / Snijd de appels in kleine stukjes.
3 / Zet een sauteer- of sauspan op een middelhoog vuur en doe er de boter en appels in.
4 / Voeg de suiker, de rum en het kaneelstokje toe.
5 / Het beste is om de pan af te dekken met een deksel zodat ze appels vochtig blijven en langzaam zacht kunnen worden. Als je merkt dat het vocht op is alvorens de appels zacht zijn, voeg dan wat water toe.
6 / Laat de appels sudderen tot ze zacht zijn. Als je de voorkeur geeft aan kleinere appelstukjes, kun je ze met een vork wat fijnprakken.
/ APPELFLAP/
7 / Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
8 / Haal je bladerdeeg uit de frigo en snij het in 4 gelijke delen.
9 / Verdeel de appels over het bladerdeeg.
10 / Vouw het bladerdeeg dicht en bestrijk de appelflappen met een losgeklopt ei en een beetje water.
11 / Zet ze in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 30 minuten zou voldoende moeten zijn.
12 / Laat rusten tot ze lauw zijn.
Smakelijk, maak een foto en vergeet ons niet te taggen: @rumbabs #rumbabs
