Nog een geweldig recept om te maken tijdens de regenachtige dagen! Een Ierse koffie maar omgevormd tot rumkoffie en natuurlijk gemaakt met Rum Babs '"Rhum arrangé" Vanille, Banaan, Gember, Kaneel.
Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar ingrediënten en ongeveer 2 minuten om het geheel klaar te maken! Makkelijk, zoet en zeer comforting!
Ingrediënten nodig voor 1 persoon:
- 150 ml koffie. Bij voorkeur vers gemalen.
- 20 ml Rum Babs 'Vanilla, Banana, Ginger, Cinnamon smaak.
- 2 theelepels bruine suiker
- 50 ml slagroom (30% vet of meer).
- 10 gr witte suiker voor de slagroom (ik laat de uiteindelijke hoeveelheid aan jouw smaak over)
- Gemalen kaneel als garnering
Volg dit eenvoudige recept stap voor stap hieronder.
/ SLAGROOM/
1 / Doe de slagroom en de suiker in een kom.
2 / Klop de room op tot deze licht vloeibaar is.
3 / Zet opzij
/ KOFFIE/
4 / Kies je glas! Elk glas is goed, maar glazen met een dubbele bodem houden de warmte beter vast.
5 / Doe de bruine suiker in het glas en voeg de rum toe.
6 / Roer tot de suiker en de rum zijn samengevoegd
7 / Giet de koffie erbij. Pro tip! (Je kan de koffie door middel van een lepel in het glas gieten. Hierdoor zal je de verschillende lagen beter kunnen zien.)
8 / Voeg de slagroom toe.
9 / Garneer met wat gemalen kaneel
Smakelijk, maak een foto en vergeet ons niet te taggen: @rumbabs #rumbabs
