Om dit jaar Valentijn te vieren & je diner af te ronden met een heerlijk dessert, creëerden we een herziene versie van de beroemde "Tarte tatin". In combinatie met onze Vanille van Madagaskar en onze Rum Babs - Banana, Vanilla, Ginger, Cinnamon flavour!
Vergeet de hartvormpjes niet!
Ingrediënten tarte tatin:
- 125 g suiker
- 125 g boter
- 3 eetlepels Rum Babs - Banaan, Vanille, Gember, Kaneel
- 1 rol bladerdeeg
- 6 appels
- 1 vanillestokje
Om ons leven wat makkelijker te maken hebben we gekozen voor een rol bladerdeeg. Je kunt dit bladerdeeg ook zelf maken als je dat wenst.
Volg het recept stap voor stap hieronder.
/ TARTE TATIN /
1 / Was, schil en snijd de appels in vieren (verwijder de pitjes)
2 / Voeg de boter & suiker toe in een pan
3 / Zet het vuur langzaam hoger tot de suiker gekarameliseerd is
4 / Eenmaal gekaramelliseerd, voeg je de appels en vanille uit het vanillestokje toe
5 / Voeg 3 lepels van onze Rum Babs - Banaan, Vanille, Gember, Kaneel toe
6 / Laat 15 minuten sudderen
7 / Voeg de appels toe aan een taartvorm
8 / Rol het bladerdeeg uit en prik er wat gaatjes in
9 / Bak ongeveer 20 minuten op 200
C.
10 / Laat het 5 minuten rusten voordat je de taart omdraait.
11 / Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs
Smakelijk, maak een foto en vergeet ons niet te taggen: @rumbabs #rumbabs
